Deset ideja za učenje jezika izvan učionice vol. 2

  • Post category:Novosti

Već smo ranije govorili o motivaciji kao ključnom čimbeniku kada se radi o učenju. Velik broj ljudi suočava se sa smjenom perioda u kojima su izuzetno motivirani s periodima u kojima ne vide nikakav smisao u nastavku učenja.

Ukoliko se niste pronašli u prvih 5 ideja za učenje jezika izvan učionice isprobajte neku od sljedećih. Vjerujemo da će vam se svidjeti.

 

6. U zdravom tijelu zdrav duh

u zdravom tijelu zdrav duh

Volite vježbati i bavite se sportom? Zašto ne biste vježbali na stranom jeziku?! YouTube je prepun videa s raznim vježbama koje vode instruktori iz svih dijelova svijeta. Zasigurno ćete u početku koji put promašiti stranu ili zbunjeno razmišljati o kojoj se vježbi radi, ali zabava je zagarantirana, a i učenje. Još bolja varijanta je trening u dvorani ili teretani na stranom jeziku. Ako se nađete u mogućnosti otići na neki trening dok ste na putovanju, svakako iskoristite tu priliku.

Ne samo da ćete se zabaviti i učiniti nešto dobro za svoje tijelo, već ćete vježbati svoje slušne sposobnosti, razumijevanje i govorne kompetencije jer uvijek možete pitati trenera ili ostale vježbače za pomoć ili dodatno pojašnjenje.

I sve to na jeziku koji želite naučiti!

 

7. Dragi dnevniče…

Uzmite desetak minuta u danu i razmislite o svemu što se danas dogodilo, što vas je rastužilo ili razveselilo i što trebate napraviti sutra. A onda sve to zapišite na stranom jeziku! Kažu da jezik znaš tek kada možeš razmišljati na njemu . Krenite od malih, svakodnevnih misli i tko zna, možda se jednom u vašoj glavi rodi neka velika ideja, i to baš na stranom jeziku.

 

8. Okus stranog jezika

Vrijeme često provodite u kuhinji i stalno ste u potrazi za novim receptima? Imamo pravu stvar za vas! Isprobajte neki recept za tradicionalna britanska, njemačka, talijanska, španjolska, kineska ili meksička jela. Pravi recepti zasigurno će biti napisani na jeziku izvorniku. Tako ćete usvojiti novi vokabular, vježbati preračunavanje mjernih jedinica i isprobati neko novo i nadamo se ukusno jelo. Bon apetit!

Okus stranog jezika

 

9. Ljubav (prema jezicima) ide kroz želudac

Kada ste već pripremili ukusan obrok zašto ga ne biste podijelili s prijateljima i obitelji? Organizirajte večeru na kojoj ćete pričati isključivo na stranom jeziku. Objasnite gostima kako ste pripremali jelo, razgovarajte o svom danu, interesima i svemu što vam padne na pamet. A kako bi potrošili nakupljene kalorije večer možete završiti društvenim igrama kao što su Pictionary, Alias i Pantomima. Na stranom jeziku, dakako 😀

 

10. Preko sedam mora i sedam gora…

 Često posljednje trenutke u danu provodimo s našim najmlađima spremajući ih u krevet i pričajući im priče za laku noć. Ispričajte priču na jeziku koji učite i vi i mališan. Na taj način oboje učite, a istovremeno se zbližavate i kvalitetno provodite zajedničko vrijeme. Ima li boljeg načina za privesti dan kraju ?!

Preko sedam mora i sedam gora

 

Nadamo se da ste dobili nekoliko ideja koje ćete iskoristiti kao dodatak formalnom učenju jezika, a ako se za isto još niste odlučili, slobodno potražite našu pomoć

 

Svakako nam javite jeste li koju isprobali i imate li još neku ideju koju bi htjeli podijeliti s drugima. Uživajte u učenju!