01 4664 199   info@angla.hr

Što vam nudimo?

Angla svojim polaznicima nudi sve vrste programa učanja stranih jezika, od programa općeg jezika, poslovnog jezika, stručnih jezika pa do konverzacijskih programa na svim stupnjevima.

Zbog sve užurbanijeg tempa života te velikog broja obaveza, sve veći broj polaznika se odlučuju za tzv. customized tečajeve tj. programe prema svojim osobnim potrebama i zahtijevima. Oni su u potpunosti prilagođeni polazniku kojem se nastoji maksimalno ugoditi i prilagoditi u svakom pogledu, od prilagođavanja termina izvođenja nastave koji im najviše odgovaraju, preko nastavnog materijala koji su ‘krojeni’ za specifične potrebe polaznika, do fleksibilnih uvijeta plaćanja.

U Angli je sve podređeno polazniku i polaznik je polazište svega.

Tko smo?

Centar stranih jezika ANGLA već je godinama sinonim za top kvalitetu u poduci stranih jezika i komunikacijskih vještina te market leader u navedenom području.

Poštujući našu strategiju razvoja, ali i očekivanja i zahtjeve polaznika stvaramo modernu, kreativnu i inovativnu nastavu prilagođenu svakom pojedincu i njegovim potrebama. Obzirom da je kvaliteta postala temeljna poslovna orijentacija i krajnji cilj svake uspješne organizacije, Angla svojim polaznicima nudi nastavu vrhunske kvalitete koju izvodi stručni tim profesora i magistara stranih jezika. U Angli polaznici uče prema verificiranim i vrlo zanimljivim programima, provjerenim od strane Anglinih mnogobrojnih polaznika.

Za naše polaznike učenje stranih jezika ugodan je proces usvajanja znanja, tijekom kojeg polaznici uviđaju svrhu i vrlo konkretne rezultate učenja. Ljubazni i stručni profesori ne samo da poučavaju služeći se najmodernijim pristupima, nastavnim materijalima i pomagalima, već i motiviraju polaznike da razviju interes i ljubav prema stranom jeziku te da s lakoćom razumiju običaje, kulturu i civilizaciju zemlje čiji jezik uče.

Atmosfera u Angli je prije svega  radna, ali u isto vrijeme ugodna, ležerna, zabavna, poticajna i vrlo često vesela. U takvoj atmosferi polaznici daleko brže napreduju i puno se bolje osjećaju.

što naši polaznici kažu o nama?

"Radim kao HR manager. Da bi uspješno obavljala svoj posao potrebno mi je solidno, ali specifično znanje engleskog jezika iz moje struke. Stoga sam upisala individualni tečaj u Angli, s posebanim (krojenim) program usmjerenim na moje potrebe. Takav nastavni program bio je potpuno prilagođen mom tempu, temama i terminologiji koja mi je neophodna. Tijekom tečaja najviše mi se svidjelo situacijsko vježbanje jezika (dopisi, prezentacije, sastanci i sl.). Znanje engleskog stečeno u Angli, primjenjujem u svakodnevnom poslovanju i životu."
Vesna Kljaković-Gašpić (50), HR manager
"Brojni pokušaji učenja engleskog jezika u raznim školama bili su za mene beskorisni. Po preporuci prijatelja, prije godinu dana, započeo sam individualni tečaj engleskog jezika u Angli. Po prvi put doživio sam učenje engleskog kao ugodan izazov i zanimljivo iskustvo kroz koje moje znanje vidljivo raste iz sata u sat. Osjećam sve veću sigurnost i samostalnost u razgovorima na engleskom jeziku. Stručni, osobni i metodički pristup moje profesorice je više nego zadivljujući. Zahvalan sam Angli za ostvarenje ne samo mog velikog sna, nego i imperativa za posao."
Ivan Ergović (55), predsjednik Upravnog obora
"Nije lako učiti uz posao, obitelj i bezbroj drugih aktivnosti! Međutim, kada nakon desetosatnog radnog dana, jedva čekam da "moja" Kristina (profesorica) dođe i da me s nestvarnim strpljenjem iznova uči i sluša – onda je i moja, ali Anglina misija ispunjena! Profesorica, koja na svako moje pitanje ima odgovor, svaki moj krivi odgovor ispravlja i za svaku moju sumnju u sebe ima samo riječi ohrabrenja, čini "ono nešto" zbog čega vrijede svi ovi sati učenja i ponavljanja i zbog koje svaki sat traje prekratko! Sve čestitke Angli jer upravo zahvaljujući svojim profesorima ovo nije obična škola stranih jezika već škola stranih jezika sa dušom!"
Sanja Paunović (39), pravnica
"Angla me razmazila. Iako sam polaznik škole tek nekoliko mjeseci dobila sam sve što tražim. Individualni pristup, potpuno prilagođen poslu kojim se bavim. Konverzacija mi nije nikad bila slaba strana, ali sad još i na engleskom… Angla mi pomaže da se na stranom terenu osjećam kao kod kuće!"
Iris Meniga (45), project manager
"Kao profesor dva strana jezika iz osobnog iskustva u radu s djecom i kao roditelj mogu samo pohvaliti školu i njene profesore. Očekivala sam puno, a dobila još više. Od inicijalnog testiranja, malih grupa formiranih prema znanju a ne nužno uzrastu, odabiru radnih materijala, sjajnoj profesorici koja motivira i potiče svakog pojedinačno da zavoli strani jezik a dalje je sve lakše. Škola se stalno usavršava ima stalne profesore koji vole svoj posao i trude se radi svoji učenika opravdati povjerenje nas roditelja. Puno je dodatnih sadržaja i angažmana koje druge škole ne nude: informatizacija nastave, praćenje i nadoknađivanje programa, natjecanja, ljetni kampovi,... Jedno jako lijepo iskustvo - nadam se životno!"
Žana Nežić Erdeljac, roditelj
"Željeli bismo posebno pohvaliti teacher Lanu i cijelu koncepciju škole. Naime, Pia već godinama polazi i druge škole jezika zbog učenja njemačkog jezika i nigdje nismo primijetili da odlazi baš s oduševljenjem. U redu, mozda je i zbog jezika, ali svakako sve pohvale teacher Lani! Prema Pijinim rijecima - 'teacher je uvijek vesela, vedra i nasmijana, uvijek stigne isprekontrolirati sve zadace koje je dala', što vjerujte mi nije slucaj u ostalim školama, a zadaće se uvijek daju. Na svakom satu se radi i na vokabularu i na gramatici te se stigne svaki puta komunicirati. Pia stoga na satove engleskog uvijek rado odlazi te joj je uvijek zanimljivo!"
Alka Obadić, roditelj
Na satu engleskog osjećam se vrlo ugodno. Iako više nisam tako mlada kod mene se pobudio veliki interes i ljubav za engleski jezik. Najviše me veseli dinamična i zanimljiva nastava te brzo napredovanje u znanju. Profesorica posjeduju vrhunsku stručnost a kao osoba, vrlo je ljubazna, pristupačna i strpljiva.
Zlata Tremac (55), liječnik specijalist
"Angla je odlično organizirana škola stranih jezika, koju krasi profesionalnost i ozbiljnost u radu. U individualnoj nastavi, program je vrlo zanimljiv, jer, osim 'službenog dijela', uključuje i teme koje polaznik dogovara s predavačem. Predavači su stručni, uigrani i zainteresirani, te je zadovoljstvo učiti u takvom okruženju."
Hrvoje Petošić (54), manager kvalitete

Aktivna metoda

Programi Angle odgovaraju najvišim pedagoškim i stručnim standardima za poduku stranih jezika. Iz niza programa koje podučavamo biramo one koje će na najbolji način zadovoljiti potrebe i interese polaznika. Prilagođavamo ih grupama ili pojedincima, njihovim stručnim i osobnim profilima, predznanju (ako ga posjeduju). U suvremena svjetska dostignuća iz područja lingvistike i učenja stranih jezika ugradili smo i svoje vlastite načine i strategije poduke, te postali prepoznatljivi po modernoj, nekonvencionalnoj nastavi, koja je u cijelosti približena polazniku, njegovim  potrebama, profilu ličnosti i stupnju obrazovanja.

U tom smislu ‘metoda aktivnog učenja’ postala je naše zaštitno obilježje zbog kojeg je Angla škola s razlikom.

Sustavno pratimo i provodimo najnovije europske i svjetske trendove u podučavanju stranih jezika. Metodom aktivnog učenja polaznici postižu brze i efikasne rezultate i mogu aktivno upotrijebiti tj. primijeniti strani jezik u životnim i poslovnim situacijama. U nastavi koristimo najkvalitetnije moderne udžbenike i raznovrsne nastavne materijale. Da bismo postigli što bolje rezultate mnoge nastavne materijale kreiramo sami, nakon što procijenimo stvarne potrebe  i interese polaznika.

upoznajte naše profesore

Naša najveća snaga su naši profesori na koje smo izuzetno ponosni. Anglini profesori su profesionalci i entuzijasti u svom poslu, a redovito se stručno i profesionalno usavršavaju dok se njihov rad stručno prati i ocjenjuje.

kliknite na sliku ako želite saznati više o pojedinom profesoru

Kristina Frančić

prof. talijanskog

Katarina Kefelja

prof. njemačkog

Marija Miš

prof. engleskog i ruskog

Irena Deiuri Rešetar

prof. engleskog, talijanskog i španjolskog

Maja Perišić

prof. ruskog i portugalskog & office manager

Kristina Petak

voditeljica nastave,
prof. engleskog i talijanskog

Ivana Prevarek

prof. engleskog i francuskog

Ika Šimundža

voditeljica nastave, prof. engleskog

Nikolina Goričan

PROF. ENGLESKOG I RUSKOG

Ivanka Jurić

prof. njemačkog

Romana Kuhar

PROF. ENGLESKOG

Željka Kurečić

prof. njemačkog

Anamarija Rančić

PROF. NJEMAČKOG I ŠVEDSKOG

Sandra Štambuk

PROF. ENGLESKOG

Sara Tomac

PROF. ENGLESKOG

Antonija Hodak

OFFICE MANAGER

Kristina Miković

prof. engleskog

Lucija Mladenovski

Lana Tot

prof. engleskog

Marijana Šimundža

direktorica

imate pitanja za nas?

slobodno nas kontaktirajte

Vaši podaci iz ovog formulara se koriste isključivo u svrhu komunikacije s vama, a ne radi marketinga. Više saznajte u našoj Izjavi o privatnosti.

poslovni podaci

ANGLA d.o.o.
adresa registracije 
Jakova Gotovca 11, 10 000 Zagreb
adresa poslovanja
Galjufova 5, 10 000 Zagreb
OIB 05824701412
IBAN HR3923600001101252017
kod Zagrebačke Banke
temeljni kapital: 127.800,00 kn
odgovorna osoba: mr.sc. Marijana Šimundža
Close Menu
gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-130566993-2', );
centar stranih jezika

Irena Deiuri Rešetar

PROF. ENGLESKOG, TALIJANSKOG I ŠPANJOLSKOG

Moj je životni moto – kad znaš strane jezike, svijet ti stane na dlan. A budući da strastveno volim
putovanja, odluka da postanem profesor stranih jezika bila je i logična i nužna. Dakle, u profesorske
vode nisam zalutala slučajno, bio je to poziv iznutra. Isto tako, volim predavati, širiti znanje i direktno
komunicirati s ljudima. Profesorsko zanimanje nosi koliko odgovornosti, toliko i radosti, ili… kad bolje
razmislim, možda ipak malo više radosti 🙂 Divno je moći širiti znanje po principu pass it on jer je
nagrada višestruka.
Komunicirati, učiti, upoznavati nove ljude, širiti horizonte i pri tom se dobro zabavljati – to je ono što
ćete pronaći u mojoj učionici pa ako se pronalazite u tome, come and join me!

Antonija Hodak

Antonija Hodak

OFFICE MANAGER

Moje ime je Antonija i novo sam pojačanje u Anglinom timu.
Iako studiram pravo, u Angli obavljam administrativne poslove, a ako zatreba tu sam i za pravna
pitanja.
Možete me pronaći na prvoj crti obrane gdje brzo, spretno i elokventno riješavam svaki vaš
problem i pitanje.

Sara Tomac

PROF. ENGLESKOG

Sva djeca, osim jednog, odrastu. Budući da nisam Petar Pan, mjesto na kojem moje djetinjstvo nikad ne prestaje je učionica. Promatrajući svoje učitelje i profesore, još u đačkim danima predivna mi je postala njihova sposobnost da potiču, odgajaju i inspiriraju. Osim odgovornosti za prenošenje znanja i ljubavi prema jeziku, dinamična priroda poziva teacherice meni podrazumijeva i svakodnevno poticanje razigranosti i mašte, a znanje i veselje polaznika nagrada su ljepša i od leta za Nigdjezemsku. Pored engleskog jezika i bajki, u mom rokovniku uvijek se nađe mjesta i za umjetnost, prirodu i kolače.

Sandra Štambuk

PROF. ENGLESKOG

Kao dijete sam jako voljela pisati po ploči kredom i držati “nastavu” svojim lutkama i igračkama, pa ispada da mi je ovaj posao bio suđen od samog početka! Podučavati i razvijati nečije potencijale vrlo je zanimljiv i uvijek iznova izazovan proces, a osjećaj je jednostavno fantastičan. Koliko moji učenici nauče od mene, toliko i ja naučim od njih. Upravo to ovaj posao čini zabavnim i dinamičnim iz dana u dan.

Open your mind, open your heart!

Anamarija Rancic

Anamarija Rančić

PROF. NJEMAČKOG I ŠVEDSKOG

Dragi moji učenici,
Evo, to sam ja, Anamarija,
Učit ćete sa mnom
To što vas zanima.
Slagat ćemo rečenice,
Cijele riječi i imenice,
Htjet ćete naučiti
Ein i eine koristiti.

Savladat ćemo zajedno sve,
Prve riječi i izraze,
Razgovarat ćete onda bolje i od
Angele Merkelove.
Cilj nam je jezik taj
Hoćeš znati koji?
Eno, okomito ga pročitaj – u ljubičastoj je boji!

Lucija Mladenovski

PROF. ENGLESKOG

Hello!
Ja sam teacher Lucija i sa mnom ćeš se družiti na satu engleskog jezika. Engleski sam zavoljela od malena, toliko da sam odlučila to i studirati. Danas u učionici nastojim polaznicima približiti engleski i potaknuti ih da ga zavole već od malih nogu, kao što sam i ja.

Imala sam sreću odrastati u poticajnom školskom okruženju u kojem sam engleski zavoljela i naučila kroz interakciju bez da sam toga bila svjesna. Isto to želim i svojim polaznicima. Razvijanje kreativnosti i poučavanje jezika je ono što me iznimno veseli. Na nastavi se zabavljamo, učimo kroz igru i vrijeme nam prolazi u tren!

Dođi i ti i neka veselo druženje počne!

Kristina Miković

PROF. ENGLESKOG

Još kao jako mala djevojčica obožavala sam se igrati škole, a učenici su mi bila ostala djeca iz dvorišta. Kada nije bilo đaka, mama baš nije bila oduševljena jer sam se igrala doma, a ploču su glumila sva vrata u stanu po kojima sam nemilosrdno pisala školskom kredom. U engleski jezik sam se zaljubila u školi ponajviše zbog profesora i njegovih odličnih i potpuno drugačijih metoda, kojeg smo od milja zvali Mister Blister (pogađate, prezivao se Žulj). Tako da oko izbora svojeg zanimanja nisam imala previše dilema. Uživam provoditi vrijeme s djecom, veselim se svakom njihovom napretku, a ponajviše u prenošenju svoje ljubavi prema engleskom jeziku.

Željka Kurečić

prof. njemačkog

S njemačkim sam se jezikom susrela već oko četvrte godine života. Obožavala sam gledati crtiće na programu „Super RTL“. Također sam imala tetu iz Berlina koja je nekoliko puta godišnje dolazila kod nas, a nije znala hrvatski. Jednog su dana moji roditelji shvatili kako ja nju razumijem i mogu s njom razgovarati na njemačkom. Time sam već kao dijete postala obiteljski prevoditelj. Moja ljubav prema njemačkom rasla je zbog divnih profesora koji su mi bili uzor u osnovnoj i srednjoj školi te sam već u 8. razredu rekla kako želim studirati njemački „ili nešto tako“. Taj mi se san i ostvario. Na fakultetu se počela rađati ljubav prema učionici i podučavanju drugih ljudi i djece. Najviše me veseli kad mi učenici kažu: „Njemački je super!“. Svaki je dan moguće usvojiti nova znanja, a ja kao „Lehrerin“ imam privilegiju proširivati kako tuđe, tako i svoje.

Osim njemačkog, obožavam kuhati, čitati knjige, pjevati, svirati gitaru i gasiti požare (ponekad i u kombinaciji) 🙂

Romana Kuhar

prof. engleskog

Ja sam teacher Romana i predajem engleski jezik. Ljubav prema učenju stranih jezika osjetila sam još u vrtićkim danima kada sam počela učiti engleski jezik. Tijekom godina učila sam strane jezike u jezičnoj gimnaziji, školama stranih jezika te na sveučilištima u Zagrebu i Padovi. Moje teacherice su mi bile velika inspiracija da i jednog dana postanem učiteljica i poučavam engleski jezik, te preniosim novim generacijama radost učenja jezika koju sam ja primila od njih. Uz engleski jezik, aktivno se služim i talijanskim jezikom, a želja mi je naučiti njemački i španjolski. Najveći uspjeh je kada vidim učenike da se samostalno i samouvjereno koriste stranim jezikom, ne samo u našoj učionici, nego i izvan nje.
See you in class!

Ivanka Jurić

prof. njemačkog

Još sam u prvom razredu gimnazije odlučila biti profesorica, jer sam htjela biti cool kao moja „teacherica“. Međutim, s vremenom su mi se neka druga zanimanja učinila cool, pa sam na kraju upisala arheologiju i germanistiku na FFZG-u. Kad sam u jednoj školi stranih jezika trebala odraditi hospitacije, ponovo mi se vratilo oduševljenje profesorskim zanimanjem i tako je ostalo do danas. U mojem poslu najviše mi se sviđa što sama mogu osmisliti svoju nastavu i što uvijek mogu nešto mijenjati i usavršavati, tako da je nemoguće upasti u monotoniju, dok mi je najveće zadovoljstvo kada kod svojih najmlađih učenika uočim napredak i kako s veseljem sudjeluju u aktivnostima na satu te uz zabavu savladaju i ne baš tako jednostavan strani jezik.

Nikolina Goričan

prof. engleskog i ruskog

Hallo.

Moje ime je Nikolina. Osim predavanja stranih jezika, volim čitati, provoditi vrijeme s prijateljima i obitelji te putovati.

Iako sam oduvijek znala da želim studirati engleski jezik, profesorica sam postala sasvim slučajno – bio je to prst sudbine! Tek sam tada shvatila koje zadovoljstvo proizlazi iz mogućnosti da svoje znanje i ljubav prema jezicima prenosim dalje na nove generacije, i upravo zato sam tu.

Osim engleskog, obožavam i ruski, te vas sve pozivam da se okušate i u ovom manje popularnom ali nikako manje zanimljivom jeziku! Vidimo se!

” field=”ime”]

test

test

 

Nina Auguštanec - profesor

Nina Auguštanec

politolog, koordinator razvoja poslovnih programa

Još za vrijeme studija zainteresirala sam se za područje političke psihologije i komunikologije no radno iskustvo skrenulo je moj profesionalni razvoj u smjeru edukacije odraslih. Područje ljudskih resursa, marketing i najopćenitije rad s poslovnim korisnicima predstavlja moj fokus koji nastojim kanalizirati kreiranjem PR tekstova, blogova i članaka te razvojem edukacijskih programa namijenjenih poslovnom i osobnom usavršavanju budući da uspjeh svakog projekta ovisi o mogućnostima članova tima da rade zajedno, što socijalne vještine čini podjednako važnima kao i znanje kojim raspolažemo. Ukoliko Vam treba savjet o radu s timovima, upravljanju vremenom, poslovnoj komunikaciji i razvoju te implementaciji sustava interne komunikacije, rješavanju konflikata ili motivacijskim mehanizmima, stojim na raspolaganju.

Nada Kozina

Nada Kozina

profesor njemačkog jezika i opće lingvistike

Moje je ime Nada Kozina. Profesor sam njemačkog jezika i opće lingvistike. To sam zanimanje odabrala jer sam oduvijek obožavala strane jezike.
Još u predškolskoj dobi u vrtić sam najviše voljela ići četvrtkom kada je dolazila „Tante Ljilja“. U njoj sam vidjela uzor i inspiraciju. Tijekom života shvatila sam da je njemački jezik obilježio moj životni put i moj osobni i profesionalni razvoj.

Na studiju sam se uspjela upoznati s različitim jezicima, iz različitih jezičnih skupina. No, moja su najveća ljubav njemački i engleski jezik.
Zanimanje profesora odabrala sam kak bih svoje znanje i svoje nadahnuće njemačkim jezikom podijelila s polaznicima svih uzrasta i interesa.
Moja su motivacija ljudi, a moje osnovno profesionalno načelo je nadahnuti ljude na pozitivne promjene kroz razvoj vještina i vlastitih potencijala.
Ima li ljepšeg načina za postizanje tog cilja od učenja stranog jezika?

Nada Gecevic

Nada Gečević

prof. njemačkog jezika

Hallo.

Ja sam Nada i podučavam njemački jezik. Većinu svog života provela sam u Njemačkoj gdje sam zavoljela kulturu i jezik te zemlje. S velikim zadovoljstvom sada prenosim svoju ljubav prema njemačkom jeziku u svojoj domovini.

Posebno uživam u radu s najmlađim polaznicima zbog njihove nesputane kreativnosti i iskrene sreće zbog usvojenog znanja.

U slobodno vrijeme volim putovati, čitati i provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

Letizia Licchetta

Letizia Licchetta

prof. njemačkog i talijanskog

Rođena sam u Švicarskoj, gdje sam i provela prvih jedanaest godina svog života, odrastajući uz oca Talijana i majku Hrvaticu. Takvo okruženje omogućilo mi je od malih nogu doticaj s različitim kulturama, kao i ulogu jezika u istima, što me potaknulo na upisivanje studija germanistike i talijanistike.

Smatram da učenje stranog jezika uvelike širi vidike te nam omogućava da budemo otvoreniji i uronimo u posve drugi svijet, što možda najbolje dočaravaju sljedeće riječi Federica Fellinija:

„A different language is a different vision of life.“

Daniela Josipovic

Daniela Josipović

prof. engleskog

Nisam superheroj, već nešto mnogo, mnogo više: nastavnica djeci, malim ljudima velikog srca. Ne treba mi plašt ni super moći jer me svakodnevno podižu prekrasna i inspirativna djeca s kojom sam zajedno na ovom putovanju k znanju. I na tom zajedničkom putu otkrivamo da znanje nije nikakva teška i komplicirana kategorija već divan, svijetao put k jednostavnosti.

U mom životu najviše traga su ostavili nastavnici s čijih satova sam doma, pored zadaće, nosila još ponešto: pjesmu, rečenicu, osjećaje. Trudim se tu tradiciju prenijeti dalje… Jer i sama sam shvatila da nastavnici koji vole svoj posao stvaraju ljude koji će voljeti učiti kroz život. Nije ovo jedini poziv kojim se u životu bavim, ali istina je … jednom nastavnica, uvijek nastavnica i to s velikim zadovoljstvom i radošću.

Marijana Simundza - profesori

Marijana Šimundža

DIREKTORICA

Marija Miš - profesori

Marija Miš

PROF. ENGLESKOG I RUSKOG

Hello!

Ja sam teacher Marija i predajem engleski. To je jezik kojeg sam zavoljela još u predškolskim danima, pa je, samim tim, moj cilj prenijeti tu ljubav novim generacijama učenika.

Volim svoj posao jer je dinamičan, izazovan i kreativan, a svaki novi radni dan drugačiji je od prethodnog. Uz engleski, aktivno se služim i ruskim jezikom, a slijedeći veliki cilj je njemački (i talijanski, i francuski, i švedski…  ).

Uz svoju profesiju, uživam u beskrajnim druženjima s obitelji i prijateljima, putovanjima, dobroj hrani, moru, otoku Rabu i svemu što u sebi sadrži riječ “lunapark”!

Vjerujem u učenje kroz zabavu u poticajnom okruženju, pa je Angla pravo mjesto za mene. Vidimo se na satu engleskog!

Maja Perišić - profesori

Maja Perišić

PROF. RUSKOG I PORTUGALSKOG & OFFICE MANAGER

Kao dijete, uvijek kada bih čula neki strani jezik, izmišljala sam svoju neobičnu inačicu i pravila se da nisam iz Hrvatske. Najdraža igra iz djetinjstva danas je moja profesija, a neobične više nisu riječi već kombinacija ruskog i portugalskog jezika. Kada ne kuham boršć i ne plešem sambu, žurno odgovaram na sve vaše mailove, telefonske pozive i iz pozadine pomažem da u našoj školi sve ide po planu. Sve one raspoložene za „egzotične“ jezike čekam u učionici, a ostali me mogu potražiti u uredu. Vidimo se!

Lana Tot - profesori

Lana Tot

PROF. ENGLESKOG

Engleski jezik sam počela učiti još u vrtiću i ponosila se kako razumijem (koliko-toliko) crtiće koje sam gledala na Cartoon Network-u. S obzirom na to da sam imala predivnu profesoricu u osnovnoj školi, donijela sam odluku da i ja jednoga dana želim predavati engleski jezik. I evo me danas ovdje. Svaki dan proveden u učionici je drugačiji, veseo, dinamičan, a to je ono što ovaj posao čini posebnim. Vidjeti kako djeca koju podučavam odrastaju s ljubavlju prema jeziku je ono što me najviše veseli! Izreka kaže: Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba!, a ja imam sreću da će moje đačko doba trajati do penzije! J

Kristina Petak - profesori

Kristina Petak

VODITELJICA NASTAVE,
PROF. ENGLESKOG I TALIJANSKOG

Kada su me roditelji u drugom razredu osnovne skole pitali želim li na neki sport ili na engleski nisam dugo razmišljala. Upisali su me i već sam prvi sat znala da je biti teacherica nešto sto želim.

Gledajući moju teachericu shvatila sam da snovi svake djevojčice da bude glumica, pjevačica ili bilo što treće mogu naći u ovom, jednom, jedinstvenom zanimanju.

Rad s djecom je nešto što mi se kroz petnaestogodinje podučavnje pokazalo kao nešto što me ispunjava – prilika da pozitivno utječem na njih i gledam ih kako se iz godine u godinu razvijaju i postaju zreli članovi društva je neopisiv osjećaj. Ponekad zna biti i teških trenutaka ali činjenica da će netko možda jednog dana napraviti isto što i ja, zbog mene i mog rada, je neopisiv osjećaj.

Kristina Frančić - profesori

Kristina Frančić

PROF. TALIJANSKOG

Ljubav prema učenju i podučavanju jezika otkrila sam u kontaktu i komunikaciji s ljudima koji su mi uvijek najveća inspiracija, izazov i poticaj mome radu.  Školovala sam se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje sam studirala i diplomirala talijanski jezik i književnost, te opću lingvistiku. Nastojim svoja stečena znanja, vještine i iskustvo u nastavi, prenijeti polaznicima, te od njih svakodnevno i kontinuirano učiti. Želja mi je polaznicima približiti Italiju, talijanski jezik i kulturu, a najveće mi je zadovoljstvo i uspjeh kada uspijem kod njih razviti ljubav prema onome što i mene inspirira.

Katarina Kefelja - profesori

Katarina Kefelja

PROF. NJEMAČKOG

Hallo 🙂

Ja sam Lehrerin Katarina i poučavam njemački. Volim čitati, kuhati, putovati i naravno njemački. Od kad sam krenula u školu i upoznala svoje učitelje i profesore, htjela sam biti učiteljica. Kod kuće sam kredama pisala po ormarima, a braći objašnjavala i zadavala zadatke 🙂

Rad s djecom i odraslima za mene je svakodnevni izazov koji mi pruža zadovoljstvo. Na poslu me posebno veseli kreativnost i otvorenost učenika te je divan osjećaj pratiti ih kako napreduju i razvijaju ljubav prema jeziku. Vidimo se na satu njemačkog! Tschüs!

Ivana Prevarek - profesori

Ivana Prevarek

PROF. ENGLESKOG I FRANCUSKOG

Ja sam Ivana i profesor sam engleskog jezika. Nisam mislila da ću jednog dana biti teacher, ali to se promijenilo na fakultetu, zahvaljujući sjajnom mentoru. Sada nema toga što bih radije radila, što bih radije bila.

Svoje učenike zovem ”miceki”, od najmanjih pa do srednjoškolaca. Engleski obožavam i nema boljeg osjećaja nego prenijeti tu ljubav prema jeziku učenicima. Često me pitaju s kim je lakše ili bolje raditi, s mlađim učenicima, srednjoškolcima ili odraslima. Ne mogu se odlučiti, svaki uzrast donosi svoje izazove i nagrade.

Osim engleskog, obožavam knjige i čitati, luda sam za Wonder Woman, Jackom Skellingtonom i zelenom bojom.

Ika Šimundža - profesori

Ika Šimundža

VODITELJICA NASTAVE, PROF. ENGLESKOG

Spoznaja da je nastava stranog jezika izrazito slojevit multidisciplinarni proces te poriv da zavirim u njegovu kompleksnost odvela me je na postdiplomski znanstveni studij iz metodologije nastave stranih jezika. Istraživanja i radovi te magistarski rad iz ovog područja tek su otvorili nove horizonte i pitanja na koja još i danas nastojim pronaći odgovore.
Kao profesorici engleskog jezika vrlo mi je drago što moji odrasli polaznici doživljavaju učenje stranog jezika kao osobni unutarnji izazov te kulturološku i komunikacijsku nadgradnju koja im širi horizonte i čini ih aktivnim pripadnicima međunarodne jezične zajednice. Usvajanje stranog jezika za njih predstavlja korisno i ugodno druženje, aktivnu i poticajnu interakciju u kojoj oni zapažaju, otkrivaju, analiziraju, kreiraju, promišljaju, predlažu i prezentiraju teme, rješavaju probleme, iznose mišljenja i kritičke osvrte, postavljaju pitanja i pronalaze odgovore. Usvojeno znanje i jezične vještine spretno i samopouzdano primjenjuju u svom poslu i raznim životnim situacijama. Kontinuirano razvijaju znatiželju i gotovo ‘ovisnost’ o engleskom jeziku. Motivirani su da ostanu u grupi sve do najvišeg stupnja. Veseli me što im često sat engleskog jezika ‘prebrzo prođe.’ Podučavanje i učenje nekom čudesnom sinergijom stapaju se i postaju hrana za dušu.

Ana Perin - profesori

Ana Perin

PROF. ENGLESKOG I TALIJANSKOG

Ja sam Ana i poučavam engleski i talijanski. Moja ljubav prema stranim jezicima rodila se još u osnovnoj školi i odmah sam znala da će to biti moj poziv. Uživam u radu sa ljudima prenoseći im svoje znanje i entuzijazam, a najsretnija sam kada su moji polaznici zadovoljni svojim rezultatima. To je ono što me čini ispunjenom, a moj posao vrijednim svakog truda.

Alice Urien - profesori

Alice Urien-Clérambourg

prof. njemačkog i francuskog

I’m Alice and I’m from France. I studied French and German Literatures and Languages in Kiel (Germany) and Brest (France). I have been teaching in Croatia for the last five years.

I love French and German and I’m happy to share that interest in my classes! I enjoy creating fun and useful lessons where my students have the chance to speak a lot and feel comfortable in a relaxed setting.