IZJAVA O PRIVATNOSTI 

ANGLA d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Jakova Gotovca 11, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, osobni identifikacijski broj (OIB): 05824701412 (u daljnjem tekstu: „ANGLA“) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica https://www.angla.hr

ANGLA prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, ANGLA ne dijeli podatke s trećim stranama bez da Vas je o tome informirao i zatražio Vaš pristanak. ANGLA uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

 

OSOBNI PODACI

ANGLA se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima naših polaznika i klijenata, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira klijente o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje klijentima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o klijentima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet klijenta (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona, adresa stanovanja i sl.). Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici ANGLE, ispunjavanjem upitnika ili samim pristupanjem stranici klijent daje suglasnost da ANGLA obrađuje njegove osobne podatke navedene u upisnom formularu i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja ANGLE s trendovima učenja stranih jezika, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga ANGLE. Svi se podaci o klijentima strogo čuvaju, te se s istima postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Svi gore navedeni osobni podaci dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. ANGLA ih ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici ANGLE i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju da klijent ne želi da ANGLA više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to ANGLI javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu info@angla.hr

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA I PRAVNI OKVIR

 • Imamo dužnost voditi brigu o osobnim podacima klijenata
 • Klijent ima pravo na informiranost, ispravak, brisanje podataka i prigovor
 • Privatnost klijenata i zaštita njihovih podataka su ljudska prava
 • Ne šaljmo SPAM i SMS!
 • Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati osobne podatke klijenata

Sve ovo radimo kako bi sačuvali i zaštitili osobne podatke klijenata u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost klijenata:

 • Zakon o zaštiti osobnih podataka
 • Opća uredba o zaštiti podataka EU (GDPR)
 • Direktiva EU o zaštiti podataka (DPD)
 
 
 

ZAŠTO SE PRIKUPLJAJU OSOBNI PODACI I KAKO

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 • za Vaše korištenje usluga;
 • za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;
 • za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
 • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
 • radi komunikacije s Vama;
 • u druge svrhe uz Vaš pristanak.
 
Praćenje posjeta web lokaciji

Kao i većina web stranica, ova web lokacija upotrebljava Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili trendove i interese ljudi i što bolje razumjeli zahtjeve naših klijenta. Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može vas osobno identificirati. GA također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome.
Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, GA upotrebljava određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Onemogućavanje kolačića na vašem internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.
Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

 

Email adresa za kontakt

Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem naše email adrese za kontakt info@angla.hr, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen/obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana obrađivača podataka. Umjesto toga podaci će se prikupljati u e-pošti i bit će nam poslani putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

 

Upisni formular

Podaci koje unesete u Upisni formular služe isključivo zaposlenicima ANGLE kako bi mogli stupiti s Vama u kontakt vezano uz organizaciju pojedinih tečajeva, a sve kako bismo Vam omogućili ugodnije iskustvo korištenja stranice. Upisani podaci koje unesete u Upisni formular se ne koriste za marketinške svrhe osim ako to eksplicitno ne zatražite u formularu, prenose se preko HTTPS protokola što znači da su enkriptirani (zaštićeni), te su sigurno spremljeni na našim internim računalima, a njihovo uklanjanje ste slobodni zatražiti na naš kontakt mail info@angla.hr.

 

Newsletter

Ako se odlučite prijaviti na našu newsletter listu, email adresa koju nam pošaljete prosljeđuje se softverskoj platformi koja nam pruža usluge e-mail marketinga. Email adresa koju šaljete neće biti pohranjena u vlastitoj bazi podataka ili na nekom od naših internih računalnih sustava.
Vaša adresa e-pošte ostaje unutar baze podataka navedene platforme dokle god nastavljamo koristiti usluge te platforme za email marketing ili dok ne zatražite odjavu s newsletter liste. To možete učiniti tako što ćete otkazati pretplatu pomoću linkova za otkazivanje pretplate koji se nalaze u svim newsletterima koje vam šaljemo ili tako da zatražite odjavu putem kontakt email adrese.
Ako ste mlađi od 16 godina, morate dobiti pristanak roditelja prije nego što se prijavite na naš newsletter.

 

TREĆE STRANE

Koristimo određeni broj usluga poslovnih partnera za obradu osobnih podataka u naše ime. Ovi poslovni subjekti su pažljivo odabrani i svi su u skladu s propisima i zakonima.

 

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

 

OSTALO

Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. Također, na Vaše traženje, mogu se ograničiti obrade podataka ali i u potpunosti brisati osobni podaci ako to dozvoljava Ugovorna obaveza i nadležan Zakon.

 

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom i/ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.