You are currently viewing Angla – škola za sve generacije vol. 2

Angla – škola za sve generacije vol. 2

  • Post category:Novosti

Često u šali kažemo da je starosna skupina u našoj školi stranih jezika od 7 do 77 godina, a jedan od najljepših dokaza da je Angla zaista škola za sve generacije su Hana-Doria i Damir, kćer i tata koji u Angli uče engleski jezik.

Učenje stranih jezika za njih je obiteljska aktivnost, Hanina starija sestra također je pohađala engleski u Angli, a u šali kažu da samo još mamu nisu upisali na tečaj:

Nažalost mama ima takvo radno vrijeme da ne bi mogla redovito pohađati nastavu. Možda jednog dana, tko zna?

 Djevojčice su jezike počele učiti u najranijoj dobi, a Hana-Doria ističe koliko su važnu ulogu, u cijelom procesu učenja stranog jezika,  imali njeni roditelji:

Roditelji su me, kao i moju sestru, upisali kada sam imala 8 godina. Gledali su da ne izostajem sa nastave, da pišem zadaće, budem redovita i da mi to prijeđe u naviku. Anglu pohađam već 8 godina i jako mi je lijepo tamo. Uči se na jedan drugačiji, zabavniji i interesantniji način nego u školi. Profesorica je pristupačna i inzistira da što više pričamo na engleskom jeziku što mi se sviđa.

 Odlični rezultati njegovih kćeri potaknuli su Damira da obnovi svoje znanje i ponovno krene na tečaj engleskog:

Moje dvije kćeri dugi niz godina pohađaju školu i kao roditelj imam odlična iskustva s Anglom.  Rade u malim grupama, sadržaj je interesantan i jako su zadovoljne s učiteljicama. Kao polaznik i sam sam se uvjerio u visoku profesionalnost i zalaganje predavača da prenesu svoje znanje na polaznike.

 Iako u različitim grupama i na različitim stupnjevima znanja oboje ističu posebnu atmosferu i način prenošenja znanja po kojem se Angla ističe:

Htio sam obnoviti svoje znanje engleskog jer je prošlo jako dugo od kada sam ga učio. Atmosfera u Angli je odlična. Grupa je po znanju ujednačena i svi ravnopravno i aktivno sudjelujemo u raspravama.  Predavačima nikad nije problem objasniti i više puta neko gradivo ako misle da ga nismo savladali. Dva puta tjedno po dva školska sata u takvoj atmosferi stvarno jako brzo prođu.

Lijepo mi je učiti u dobroj atmosferi, bez pritiska i straha od ocjenjivanja kao u redovnoj školi. Atmosfera je super zahvaljujući profesorici Lani. Jako smo mala grupa tako da svi aktivno sudjelujemo na nastavi i to mi pomaže u savladavanju gradiva engleskog jezika u školi i u svakodnevnom životu.

 Prekrasno je vidjeti kada djeca i roditelji imaju zajednički hobi, posebno kada on omogućuje osobni razvoj i napredak. Hana-Doria i Damir zaista su inspracija za sve nas, a novu dozu motivacije donosimo vam sljedeći tjedan u novoj priči naših polaznika.