impara l'italiano con noi

Naučite talijanski jezik u našem centru za strane jezike

Talijanski: jezik klasične glazbe

Kao i većina europskih jezika, i talijanski svoje korijene vuče iz latinskog. Zanimljivo je da su se svi regionalni jezici u Italiji razvili neovisno o latinskom. U talijanskom  jeziku ne postoje dijalekti, jer strogo gledano svaki regionalni jezik je neovisan.

 Za razliku od drugih jezika, talijanski se ranije isključivo koristio za pisanu korespondenciju i
to sve do 19 stoljeća kada postaje službeni jezik Italije.

Govori ga preko 90 milijuna ljudi  na svijetu, od kojih većina živi u Italiji. Službeni je jezik i u Švicarskoj, San Marinu i Vatikanu dok je u Sloveniji, Hrvatskoj i Brazilu jedan od službeno priznatih manjinskih jezika.

Jeste li ovo znali o talijanskom?

zastava Italije

Programi i tečajevi talijanskog jezika

Potaknuti činjenicom da je talijanski četvrti najpopularniji jezik na svijetu te da je službeno priznat jezik manjine u Hrvatskoj, prepoznali smo važnost usavršavanja talijanskog jezika.

Neovisno o tome želite li podići kvalitetu trenutnog znanja jezika ili ste totalni početnik u učenju talijanskog jezika, škola stranih jezika Angla nudi verificirane programe općeg jezika i konverzacije, ali u ponudi ima i individualne tečajeve te programe za zaposlenike.

Programi talijanskog jezika za učenike namijenjen je svim osnovnoškolcima te je prilagođen njihovom predznanju i interesima. Djeca uče talijanski jezik kroz razne kreativne radionice i aktivnosti, što se pokazalo kao najkorisnija metoda podučavanja. Tečajeve držimo u našem centru ili u jednoj od odobrenih osnovnih škola u Zagrebu.

Zašto učiti talijanski jezik u školi za strane jezike Angla?

Svi naši programi i tečajevi talijanskog jezika su odobreni i verificirani od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.  Nastavni programi talijanskog jezika, podijeljeni su na 6 razina (A1, A2, B1, B2, C1 i C2) te se naše svjedodžbe o položenom stupnju talijanskog jezika upisuju  u radnu knjižicu.

Kako biste odredili koji stupanj talijanskog jezika trenutno imate sami možete sami napraviti procjenu koristeći našu tablicu samoprocjene poznavanja jezika ili dogovoriti termin za besplatno testiranje talijanskog jezika.

Prednosti učenja talijanskog jezika u školi stranih jezika Angla:

Angla svjetski jezici - upisi

odaberite jezik po vašoj želji i potrebi...