You are currently viewing Serije na njemačkom jeziku koje nikako ne smijete propustiti

Serije na njemačkom jeziku koje nikako ne smijete propustiti

  • Post category:Novosti

Ako znate tko su Inspektor Rex ili Semir Gerkhan, vrlo vjerojatno ste neko vrijeme svog života proveli gledajući eksplodirajuće automobile na njemačkim autocestama ili vlažnu njušku najpoznatijeg četveronožnog detektiva. Koliko god možda voljeli pse ili snažne BMW-e, možda je sada ipak vrijeme da zamijenite ove junake s nekim novima iz sljedećih serija s njemačkog govornog područja.

1. Dark (2017.-2020.)

Prva serija koja me prikovala za ekran je Dark. Radi se o prvoj seriji na njemačkom jeziku u suradnji s Netflixom, sci-fi trileru Barana bo Odara s Louisom Hofmannom i Lisom Vicari. Kada dvoje djece netragom nestane, životi četiri obitelji iz malog grada raspadnu se do neprepoznatljivosti. Postupno se ispostavlja da su obitelji misteriozno povezane i da svaki pojedini član obitelji ima mračnu tajnu. Ako vas zanima radnja koja se odvija na nekoliko vremenskih crta povezanih vremenskim portalima, uzročno-posljedični kontinuum te koncept vremena i ostalih filozofskih implikacija, 3 sezone Darka su definitivno dobar odabir za vas.

IMDb ocjena 8.8/10 Naša ocjena: 10/10

 

2.Biohackers (2020.-2021.)

Druga serija, također s Netflixa, nalazi se pod nazivom Biohackers. Broji 2 sezone u kojima se inteligentna studentica Mia obračunava s nepravdom iz djetinjstva te ulaže svu svoju mentalnu dovitljivost kako bi osvetila smrt brata, žrtvu genetskog eksperimentiranja. Genetske mutacije, pitanje etičnosti u znanosti svakako su osvježenje na Netflixovom popisu serija.

IMDb ocjena 6.8/10 Naša ocjena 7.5/10

 

3. Tribes od Europa (2021.-)

Na treće mjesto smjestila se serija Tribes of Europa. Distopijska serija s radnjom koja se odvija 2074. godine. Nakon katastrofe i globalnog zamračenja, Europa se raspala na brojne patuljaste države u kojima se pojedina plemena bore za prevlast. Zanimljivo je da se veliki dio serije snimao u Hrvatskoj, na Banovini. Krimi-triler u 6 epizoda, taman za pogledati u jedno nedjeljno poslijepodne.

IMDb ocjena 6.8/10 Naša ocjena 8/10

 

4. Freud (2020.)

A ako vas zanima psihologija i počeci psihoanalize, mogla bi vam se svidjeti serija Freud. Tridesetogodišnji Sigmund Freud nedavno se vratio sa studijskog putovanja iz Francuske. Između ostalog, oduševljen je hipnozom i želi postati priznati psihijatar. Međutim, bečka liječnička zajednica odbacila je njegove teorije i teze. Uz bok policijskog inspektora Alfreda Kissa i poznatog parapsihološkog medija Fleur Salomé, Freud se ubrzo nađe usred ubilačke zavjere.

IMDb ocjena 6.5/10 Naša ocjena 7.5/10

 

5. Barbarians (2020. – )

Privlači li vas pak povijest, pogledajte Barbarians, izvrsnu serija koja prati ključni povijesni događaj u Europi kroz zadivljujuću priču o ljubavi, prijateljstvu, izdaji i osveti. Arminije, vođa germanskog plemena Heruska, predvodi protu rimski raspoložene Germane i uništava 3 rimske legije u Teutoburškoj šumi.

IMDb ocjena 7.2/10 Naša ocjena 7.5/10

Svakako vam preporučujemo gledanje bilo kakvog sadržaja na njemačkom jeziku ako učite taj jezik pa da po epizodi naučite i 1 novu riječ, bolje je nego nijednu! Nijemci sinkroniziraju sve, tako da puno toga možete upaliti s njemačkim dubbingom, a ako ste niža razina stavite titlove također na njemački ili čak i hrvatski. A sad po kokice i viel Spaß! 😊

 

Anamarija Rančić