You are currently viewing Angla – škola za sve generacije vol. 3
Petra u Firenci

Angla – škola za sve generacije vol. 3

  • Post category:Novosti

Posebnu radost pričinjavaju nam polaznici koji s nama prolaze kroz različite faze svojeg odrastanja i sazrijevanja. Jedna od njih je naša Petra koja je u Angli provela cijelu srednju školu, a sada s nama provodi i svoje fakultetske dane:

Na tečaj jezika u Angli  prvi put sam krenula prije 8 godina, u 1. razredu srednje škole. Pet godina sam pohađala tečaj engleskog jezika i sjećam se da sam, kada sam tek krenula na tečaj, mislila da nikada neću naučiti engleski i da nisam talentirana za jezike. Vrlo brzo sam shvatila da ipak ima nade za mene te sam uz odlične profesorice i polaznike iz grupe nakon 5 godina naučila i zavoljela jezik koji mi na početku nije bio previše drag, a kojeg sad koristim bez ikakvih problema.

 Početni strah od učenja jezika i sumnju da nije talentirana za jezike, Petra je brzo prevladala te u Angli već tri godine uči talijanski:

Talijanski sam počela učiti zato što mi se jako sviđa talijanska kultura pa tako i jezik, a i zato što će mi biti koristan kasnije u poslu. Anglu sam odabrala zato što sam zbog pozitivnog iskustva s tečajem engleskog jezika bila sigurna da ću u ovdje upisati tečaj na kojem ću zaista naučiti jezik uz opuštenu i zabavnu atmosferu pa nisam imala potrebu tražiti neku drugu školu, a i lokacija škole i termini tečaja mi odlično odgovaraju.

 Učenje stranog jezika dugotrajan je proces, a doći na sat nakon dugog i napornog radnog dana nije uvijek najlakše:

Motivacija za pohađanje tečaja mi je to što je atmosfera na satu stvarno zabavna zbog odlične profesorice i polaznika pa mi ni nakon cijelog dana nije problem doći na 2 školska sata nasmijati se i naučiti nešto novo. Atmosfera na satu je odlična, odnos s profesoricom i ostalim polaznicima je  prijateljski te nije nikakav problem pitati kada mi nešto nije jasno. Gradivo se ne prenosi na dosadan način nego kroz teme koje su nam zanimljive i bliske, a profesorica se trudi prenositi nam znanje kroz teme koje nas osobno zanimaju što učenje čini zabavnijim i lakšim.

 Obzirom na dug staž u Angli pitali smo Petru na čemu bi još trebali poraditi kako bi naši polaznici bili zadovoljniji:

Ja stvarno u proteklih 8 godina nemam nikakve zamjerke. Sviđa mi se i način na koji se održava nastava, lokacija škole, termini tečajeva i najbitnije odnos s profesorima i svim djelatnicima škole i polaznicima u grupi i rezultat koji proizlazi iz sve toga, a to je znanje jezika. Samo tako naprijed!  🙂