Čudesan svijet jezika

  • Post category:Novosti

Svjesni činjenice da se jezik najbrže usvaja u realnim situacijama našu smo nastavu približili stvarnim okolnostima. Osim čvrste baze koju vam pružaju gramatička pravila i usvojeni vokabular, naglasak uvijek stavljamo na komunikaciju kako bismo bili sigurni da ćete usvojeno znanje moći iskoristiti u svijetu izvan naše učionice.

Savršena prilika za „vježbanje“ jezika svakako su putovanja. Potreba za komunikacijom u zemlji gdje nitko ne govori vaš jezik u tren oka briše neugodu i strah od govorenja stranog jezika s kojom se velika većina susreće. Nećete se ni okrenuti, a već ćete naručivati tradicionalna jela u lokalnom restoranu, pitati za upute i zaboraviti da vas je nekad bilo strah pogriješiti jer vas ostali slušaju.

a
Piramida

Ukoliko putujete u zemlju u kojoj materinji jezik nije jedan od internacionalnih jezika poput engleskog, izazov će biti još veći. Vježbati strani jezik s govornicima kojima je on također stran iziskuje veći napor, više objašnjavanja i pritom više korištenja jezika, a često i govora tijela 🙂

Nije važno ako pogriješite, bitno je da govorite i da se pritom dobro zabavljate jer smješne situacije su neizbježne i s veseljem ćete ih se sjećati i prepričavati u društvu.

Osim što ćete vježbati strani jezik koji učite, putovanja su ujedno i savršena prilika za upoznavanje s novim jezikom.

Uvijek pokušajte naučiti osnovne izraze poput pozdrava, hvala, molim i sl.

Vaš trud izmamit će osmijehe na lice lokalnog stanovništva i otvoriti vam vrata u svijet njihovog jezika.

Egipat

Novogodišnji ciljevi često uključuju putovanja, a kako biste se što bolje pripremili za njih pravo je vrijeme za naučiti novi ili ponoviti već poznati strani jezik. Upisi u novi ljetni semestar počinju 14. siječnja 2019., rezervirajte svoje mjesto u grupi ili termin za testiranje!

 

اهلا وسهلا بكم في انجلا

Ahlan wasahlan bekom fe Angla

Dobrodošli u Anglu!