You are currently viewing Angla – škola za sve generacije vol. 4

Angla – škola za sve generacije vol. 4

  • Post category:Novosti

Naši polaznici često spominju dobru atmosferu na satima stranih jezika u Angli, a činjenica je da dobroj atmosferi pridonose i sami polaznici.

Uvijek nasmijan i simpatičan Matija jedan je od njih. Nakon dosegnutog već vrlo visokog stupnja znanja engleskog jezika, Matija je odlučio naučiti njemački.

Za njemački sam se odlučio jer smatram da će mi on korisiti u daljnjem poslovnom napretku. A i kažu da koliko jezika znaš, toliko vrijediš pa bi bilo glupo ograničiti se samo na engleski.
Što se tiče engleskog, na njemu trenutno radim samostalno, ali imam namjeru i nastaviti na više razine. Tečaj njemačkog sam odlučio upisati u Angli jer sam prije svega bio sam jako zadovoljan načinom rada i pristupom koji sam iskusio ranije na tečaju engleskog. Ono što mi je odlično u Angli je da grupe nisu prevelike te je moguć individualistički pristup i potiče se što više komunikacije, a mislim da je to najlakši način za naučiti jezik.

Konverzacija i komunikacija na kojima inzistiramo na satima stranih jezika imaju za svrhu osposobiti polaznike da jezik koriste u realnim situacijama:

Što se tiče engleskog jezika, koristim ga dosta na poslu i na čestim putovanjima te mi jako puno koristi znanje stečeno u Angli. Njemački sam zasada jedino imao priliku koristiti na adventu u Austriji i moram priznati da sam ostao iznenađen koliko sam kroz ovo kratko vrijeme, koliko zasad pohađam tečaj, uspio naučiti 🙂

Nakon postignute visoke razine znanja nekog stranog jezika, može biti teško započeti s učenjem novog jezika bez ikakvog predznanja. Polaznici znaju uspoređivati znanje jednog i drugog te se demotivirati zbog razlike u razini znanja 2 strana jezika:

Tečaj sam upisao zato što to želim i stvarno mi nije nikad problem motivirati se na odlazak u Anglu. Također je i atmosfera opuštena i u Anglu dolazim sa zadovoljstvom. S obzirom da već nekoliko semstara učim jezike u Angli mogu reći da su profesori susretljivi, opušteni i ulažu puno truda da gradivo bude što zanimljivije i da ga što lakše savladamo. Svakako bih svima preporučio učenje jezika u Angli.

Ako ste mislili da su Matija staje na englekom i njemačkom, varate se:

Imam namjeru još učiti talijanski. Njega bih prvenstveno htio naučiti za svoj gušt, ali trenutno nemam vremena, to je zasad samo plan za budućnost.

Simpatičnom Matiji želimo puno sreće u učenju jezika i svladavanju novih jezičnih izazova.

Nadamo se da ste u pričama naših polaznika pronašli motivaciju i inspiraciju i da se uskoro vidimo u školskim klupama.

Sve polaznike koji bi htjeli podijeliti svoju priču s nama pozivamo da nam se jave na info@angla.hr kako bismo prenijeli i vaše iskustvo učenja jezika.