ANGLA – Škola stranih jezika

Galjufova 5 (kod Kvatrića), 10000 Zagreb
01 4664 199
01 4619 100
info@angla.hr

© 2017 Angla d.o.o.  –  
web design: Damjan Uzelac 

Notice: Undefined index: stream in /home/angla/public_html/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/widgets/facebook.php on line 141

Notice: Undefined index: show_border in /home/angla/public_html/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/widgets/facebook.php on line 142

Notice: Undefined index: force_wall in /home/angla/public_html/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/widgets/facebook.php on line 144
centar stranih jezika

Amrita Bocek

prof. engleskog

Od malena su mi u kućanstvu najpotrošnija roba bile bilježnice. Još i prije polaska u školu sam ih pretvarala u vlastite imenike, punila izmišljenim imenima, ocjenama, plusićima i minusićima za zadaće. U međuvremenu sam puno puta promijenila odgovor na pitanje „Što želiš biti kad odrasteš?“ – glumica, istraživačica, spisateljica, pjevačica, znanstvenica, dramaturginja, umjetnica… ali oduvijek sam imala veliku želju promijeniti svijet. S vještinama koje sam odrastajući odlučila razvijati, najbolje mjesto za to je, ispostavilo se, učionica!

Imenike iz kućne radinosti sam zamijenila pravima, a izmišljena imena sad su pravi ljudi, što to mi predstavlja
veliku radost, čast i odgovornost. U nastavi engleskog jezika sam ostvarila ponešto od svih svojih dječjih snova, a vjerujem da isto možete i Vi!

Helena Prugovečki

prof. engleskog

Hello everyone!

Odmalena sam fascinirana načinom na koji je moja prva teacher motivirala svoje učenike za učenje stranog jezika. Svoje sam znanje nadograđivala čitajući slikovnice, slušajući pjesme i gledajući crtiće na engleskom jeziku. Danas sam ponosna što imam priliku pokazati ljubav i motiviranost prema svom poslu i na taj način motivirati svoje učenike. Moj recept za uspjeh je ugodna atmosfera u razredu, suradnja i motivacija za postignućem.

See you in class!

Maja Štrbac

prof. engleskog

Moje ime je Maja i još kao dijete najviše sam se voljela igrati učiteljice, osmišljavati predstave, pisati pjesme i, naravno, pričati na engleskom. Više nisam dijete, ali neke stvari se nikada nisu promijenile. U redu, jedna je – nekadašnja igra postala je moj poziv za koji sam svakim danom sve sigurnija da ga nikada ne bih mijenjala. Moja je učionica energična, puna smijeha i, nerijetko, pjesme jer sam s godinama naučila da je to lijek za svaku bol (čak i onu od neznanja!), a ako vam se moj glas učini poznatim, vjerojatno ste ga već i čuli jer mi je najdraži hobi posuđivanje glasa za reklame i crtiće (ali i dalje više volim pričati o zadaći). Teachers, right? Vidimo se pred pločom!

Franko Jagorinec

prof. engleskog i švedskog

Moje ime je Franko i u djetinjstvu nitko ne bi rekao da ću jednoga dana biti profesor jezika. Naime, govorio sam prebrzo, često ubacivao reference iz raznoraznih crtića i videoigrica, miješao jezike te izmišljao vlastite. Srećom, moj je osnovnoškolski  profesor engleskog to prepoznao kao ranu fascinaciju jezikom te mi je pomogao uravnotežiti moj jedinstveni način izražavanja. Kada je došlo vrijeme odabira smjera na fakultetu, nije bilo sumnje da će to biti engleski, a i nasumično sam odabrao i švedski. Nije trebalo dugo da prepoznam sličnosti između švedskog i engleskog, a kulturni me dodir sjevera potpuno osvojio.

U slobodno vrijeme pišem knjigu na engleskom jer mi je najveći san postati autor, a inspiraciju nalazim svugdje oko sebe. Ako možete računati na jednu stvar u učionici, onda je to pregršt mašte.

Monika Butum

prof. njemačkog i talijanskog

Ja sam Lehrerin Monika i u Angli predajem njemački.

Još u osnovnoj školi rodila se moja velika ljubav prema ovome jeziku na čiji se spomen mnogi hvataju za glavu. 🙂 Za to je zaslužna moja divna Lehrerin Blaženka, koja je s velikom ljubavlju i nas, svoje učenike, uvodila u zanimljivi svijet njemačkog jezika. Sjećam se njezinih kredi u boji, mnogih simpatičnih pjesmica (koje mi i danas odzvanjaju u ušima i rado ih pjevušim) i raznovrsnih igrolikih aktivnosti kroz koje sam s lakoćom i radošću upijala svaku novu riječ. I baš to želim svim svojim učenicima – bilo „velikima“ bilo malima: da im učenje ne bude mučenje, već jedno konstantno otkrivanje novih riječi, izraza, zanimljivosti u njemačkom jeziku u opuštenoj atmosferi, uz mnoge dodatne izvore iz svakodnevnog života zemalja njemačkog govornog područja. To je, po meni, formula prava da te od njemačkog ne boli glava!

Antonija Hodak

Antonija Hodak

OFFICE MANAGER

Moje ime je Antonija i novo sam pojačanje u Anglinom timu. Iako studiram pravo, u Angli obavljam administrativne poslove, a ako zatreba tu sam i za pravna pitanja. Možete me pronaći na prvoj crti obrane gdje brzo, spretno i elokventno riješavam svaki vaš problem i pitanje.

Anamarija Rancic

Anamarija Rančić

PROF. NJEMAČKOG I ŠVEDSKOG

Dragi moji učenici,
Evo, to sam ja, Anamarija,
Učit ćete sa mnom
To što vas zanima.
Slagat ćemo rečenice,
Cijele riječi i imenice,
Htjet ćete naučiti
Ein i eine koristiti.

Savladat ćemo zajedno sve,
Prve riječi i izraze,
Razgovarat ćete onda bolje i od
Angele Merkelove.
Cilj nam je jezik taj
Hoćeš znati koji?
Eno, okomito ga pročitaj – u ljubičastoj je boji!

Romana Kuhar

prof. engleskog

Ja sam teacher Romana i predajem engleski jezik. Ljubav prema učenju stranih jezika osjetila sam još u vrtićkim danima kada sam počela učiti engleski jezik. Tijekom godina učila sam strane jezike u jezičnoj gimnaziji, školama stranih jezika te na sveučilištima u Zagrebu i Padovi. Moje teacherice su mi bile velika inspiracija da i jednog dana postanem učiteljica i poučavam engleski jezik, te preniosim novim generacijama radost učenja jezika koju sam ja primila od njih. Uz engleski jezik, aktivno se služim i talijanskim jezikom, a želja mi je naučiti njemački i španjolski. Najveći uspjeh je kada vidim učenike da se samostalno i samouvjereno koriste stranim jezikom, ne samo u našoj učionici, nego i izvan nje.
See you in class!

Ivanka Jurić

prof. njemačkog

Još sam u prvom razredu gimnazije odlučila biti profesorica, jer sam htjela biti cool kao moja „teacherica“. Međutim, s vremenom su mi se neka druga zanimanja učinila cool, pa sam na kraju upisala arheologiju i germanistiku na FFZG-u. Kad sam u jednoj školi stranih jezika trebala odraditi hospitacije, ponovo mi se vratilo oduševljenje profesorskim zanimanjem i tako je ostalo do danas. U mojem poslu najviše mi se sviđa što sama mogu osmisliti svoju nastavu i što uvijek mogu nešto mijenjati i usavršavati, tako da je nemoguće upasti u monotoniju, dok mi je najveće zadovoljstvo kada kod svojih najmlađih učenika uočim napredak i kako s veseljem sudjeluju u aktivnostima na satu te uz zabavu savladaju i ne baš tako jednostavan strani jezik.

Mateja Matanić

prof. engleskog i francuskog

Od malena me je privlačio nastavnički poziv. Engleski sam vrlo rano zavoljela uz glazbu i filmove pa sam se malo kasnije usmjerila na engleski jezik i nastavu stranog jezika. Jedna divna “teacherica” me je naučila da svatko može savladati strani jezik uz puno motivacije, vjere u sebe i nešto truda. 😉

Engleski je za mene bio i ostao svemir u kojem svi možemo biti povezani, biti dio njega i u njemu; stalno istraživati i neprestano učiti i rasti u vještini i znanju. I da malo prilagodim poznati uzvik kapetana James T.Kirka: “Dođite na engleski and boldly go where you haven’t gone before.. I’ll help you!”

” field=”ime”]

test

test

 

Marijana Simundza Golemac - profesori

Marijana Šimundža Golemac

DIREKTORICA

Od samog osnutka Anglin rad podređen je polaznicima jer su oni ishodište svih aktivnosti Škole. Nastoji im se maksimalno ugoditi i prilagoditi u svakom pogledu, od krojenih tečajeva za njihove potrebe, prilagođavanja termina izvođenja nastave koji im najviše odgovaraju, preko individualnih konzultacija i nadoknađivanja propuštenih sati do fleksibilnih uvjeta plaćanja uz palete popusta po raznim osnovama. Oni su naša snaga i razlog zbog kojih želimo uvijek biti bolji.

Još jedna snaga Angle i spiritus movens je Anglin kolektiv. Ovdje možete upoznati neke članove tima koji u Anglu ugrađuju dio sebe i zbog kojih je Angla danas ono što je. Njima dugujem veliku zahvalnost jer bez njih ne bi bilo uspjeha i 25 godina Angle. Da, ove godine slavimo 25 rođendan. Wow… znate ono – since 1996. Svaka od tih 25 godina bila je izazovna ali istovremeno divna, s puno prostora za nova dokazivanja i napredak, mogućnosti za upoznati nove ljude, pomoći onima kojima je naša pomoć trebala i ostvariti nečije snove (bolji posao, studiranje u inozemstvu, razgovor sa zetom Amerikancem :))… I tako već 25 godina, a nadam se još barem toliko. Nadam se da smo stvorili mjesto na kojem se i polaznici i profesori sjećaju ugodno, zadovoljno, produktivno i na koje se s osmjehom vraćaju. Ako je tako – naša misija je uspjela.

Marija Miš - profesori

Marija Miš

PROF. ENGLESKOG I RUSKOG

Hello!

Ja sam teacher Marija i predajem engleski. To je jezik kojeg sam zavoljela još u predškolskim danima, pa je, samim tim, moj cilj prenijeti tu ljubav novim generacijama učenika. Volim svoj posao jer je dinamičan, izazovan i kreativan, a svaki novi radni dan drugačiji je od prethodnog. Uz engleski, aktivno se služim i ruskim jezikom, a slijedeći veliki cilj je njemački (i talijanski, i francuski, i švedski…  ). Uz svoju profesiju, uživam u beskrajnim druženjima s obitelji i prijateljima, putovanjima, dobroj hrani, moru, otoku Rabu i svemu što u sebi sadrži riječ “lunapark”! Vjerujem u učenje kroz zabavu u poticajnom okruženju, pa je Angla pravo mjesto za mene. Vidimo se na satu engleskog!

Maja Perišić - profesori

Maja Perišić

VODITELJICA CENTRA & PROF. RUSKOG I PORTUGALSKOG

Kao dijete, uvijek kada bih čula neki strani jezik, izmišljala sam svoju neobičnu inačicu i pravila se da nisam iz Hrvatske. Najdraža igra iz djetinjstva danas je moja profesija, a neobične više nisu riječi već kombinacija ruskog i portugalskog jezika. Kada ne kuham boršć i ne plešem sambu, žurno odgovaram na sve vaše mailove, telefonske pozive i iz pozadine pomažem da u našoj školi sve ide po planu. Sve one raspoložene za „egzotične“ jezike čekam u učionici, a ostali me mogu potražiti u uredu. Vidimo se!

Lana Tot - profesori

Lana Tot

PROF. ENGLESKOG

Engleski jezik sam počela učiti još u vrtiću i ponosila se kako razumijem (koliko-toliko) crtiće koje sam gledala na Cartoon Network-u. S obzirom na to da sam imala predivnu profesoricu u osnovnoj školi, donijela sam odluku da i ja jednoga dana želim predavati engleski jezik. I evo me danas ovdje. Svaki dan proveden u učionici je drugačiji, veseo, dinamičan, a to je ono što ovaj posao čini posebnim. Vidjeti kako djeca koju podučavam odrastaju s ljubavlju prema jeziku je ono što me najviše veseli! Izreka kaže: Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba!, a ja imam sreću da će moje đačko doba trajati do penzije! 🙂

Kristina Petak - profesori

Kristina Petak

VODITELJICA NASTAVE, PROF. ENGLESKOG I TALIJANSKOG

Kada su me roditelji u drugom razredu osnovne skole pitali želim li na neki sport ili na engleski nisam dugo razmišljala. Upisali su me i već sam prvi sat znala da je biti teacherica nešto sto želim. Gledajući moju teachericu shvatila sam da snovi svake djevojčice da bude glumica, pjevačica ili bilo što treće mogu naći u ovom, jednom, jedinstvenom zanimanju.

Rad s djecom je nešto što mi se kroz petnaestogodinje podučavnje pokazalo kao nešto što me ispunjava – prilika da pozitivno utječem na njih i gledam ih kako se iz godine u godinu razvijaju i postaju zreli članovi društva je neopisiv osjećaj. Ponekad zna biti i teških trenutaka ali činjenica da će netko možda jednog dana napraviti isto što i ja, zbog mene i mog rada, je neopisiv osjećaj.

Kristina Frančić - profesori

Kristina Frančić

PROF. TALIJANSKOG

Ljubav prema učenju i podučavanju jezika otkrila sam u kontaktu i komunikaciji s ljudima koji su mi uvijek najveća inspiracija, izazov i poticaj mome radu.  Školovala sam se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje sam studirala i diplomirala talijanski jezik i književnost, te opću lingvistiku. Nastojim svoja stečena znanja, vještine i iskustvo u nastavi, prenijeti polaznicima, te od njih svakodnevno i kontinuirano učiti. Želja mi je polaznicima približiti Italiju, talijanski jezik i kulturu, a najveće mi je zadovoljstvo i uspjeh kada uspijem kod njih razviti ljubav prema onome što i mene inspirira.

Ivana Prevarek - profesori

Ivana Prevarek

PROF. ENGLESKOG I FRANCUSKOG

Ja sam Ivana i profesor sam engleskog jezika. Nisam mislila da ću jednog dana biti teacher, ali to se promijenilo na fakultetu, zahvaljujući sjajnom mentoru. Sada nema toga što bih radije radila, što bih radije bila.

Svoje učenike zovem ”miceki”, od najmanjih pa do srednjoškolaca. Engleski obožavam i nema boljeg osjećaja nego prenijeti tu ljubav prema jeziku učenicima. Često me pitaju s kim je lakše ili bolje raditi, s mlađim učenicima, srednjoškolcima ili odraslima. Ne mogu se odlučiti, svaki uzrast donosi svoje izazove i nagrade.

Osim engleskog, obožavam knjige i čitati, luda sam za Wonder Woman, Jackom Skellingtonom i zelenom bojom.

Ika Šimundža - profesori

Ika Šimundža

VODITELJICA NASTAVE, PROF. ENGLESKOG

Spoznaja da je nastava stranog jezika izrazito slojevit multidisciplinarni proces te poriv da zavirim u njegovu kompleksnost odvela me je na postdiplomski znanstveni studij iz metodologije nastave stranih jezika. Istraživanja i radovi te magistarski rad iz ovog područja tek su otvorili nove horizonte i pitanja na koja još i danas nastojim pronaći odgovore.

Kao profesorici engleskog jezika vrlo mi je drago što moji odrasli polaznici doživljavaju učenje stranog jezika kao osobni unutarnji izazov te kulturološku i komunikacijsku nadgradnju koja im širi horizonte i čini ih aktivnim pripadnicima međunarodne jezične zajednice. Usvajanje stranog jezika za njih predstavlja korisno i ugodno druženje, aktivnu i poticajnu interakciju u kojoj oni zapažaju, otkrivaju, analiziraju, kreiraju, promišljaju, predlažu i prezentiraju teme, rješavaju probleme, iznose mišljenja i kritičke osvrte, postavljaju pitanja i pronalaze odgovore. Usvojeno znanje i jezične vještine spretno i samopouzdano primjenjuju u svom poslu i raznim životnim situacijama. Kontinuirano razvijaju znatiželju i gotovo ‘ovisnost’ o engleskom jeziku. Motivirani su da ostanu u grupi sve do najvišeg stupnja. Veseli me što im često sat engleskog jezika ‘prebrzo prođe.’ Podučavanje i učenje nekom čudesnom sinergijom stapaju se i postaju hrana za dušu.