ANGLA – Škola stranih jezika

Galjufova 5 (kod Kvatrića), 10000 Zagreb
01 4664 199
01 4619 100
info@angla.hr

© 2017 Angla d.o.o.  –  
web design: Damjan Uzelac 
Saša Budimski

Saša Budimski

asistentica voditeljice

Hi, everyone!

Ja sam Saša i u Angli vam stojim na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice.

Moja ljubav prema stranim jezicima rodila se još u prvom razredu osnovne škole kada mi je mama donijela VHS kazetu filma ,,Harry Potter i kamen mudraca”, a nakon toga i tvrdoukoričenu knjigu koja je danas totalno raskupusana od ponovnog čitanja.

Tu čarobnu ljubav prema stranim kulturama koju su mi poklonili Harry, Ron i Hermiona dodatno su zacementirale profesorice koje su mi predavale hrvatski i strane jezike, što me u konačnici i motiviralo da jednog dana upišem studij engleskog i ruskog jezika i književnosti.

U slobodno vrijeme volim čitati, a ponajviše knjige socijalne i distopijske tematike.

Petra Moštak

prof. francuskog i engleskog

Moja ljubav prema jezicima pojavila se prije nego što sam krenula u školu. Sjećam se da mi je teta iz Londona donijela slikovni rječnik i da sam neuspješno pokušavala pročitati te neke nepoznate i strane riječi. Tada nisam ni sanjala da će posao predavačice jednoga dana postati moj poziv iako sam se često sa svojim vršnjacima igrala škole. Kada sam ‘narasla’ okrenula sam se nekim drugim zanimanjima koja su mi u tom trenutku izgledala privlačnije, ali želja za podučavanjem nikada nije nestala. Nastavničko zanimanje je nemjerljivo s ijednim drugim jer mi jedino podučavanje pruža dovoljnu slobodu da izrazim svu svoju kreativnost i pozitivnu energiju. Nema boljeg osjećaja od osmijeha na licu polaznika koji je uz moju pomoć naučio nešto novo.

Rutha Vulić

prof. njemačkog

Moje ime je Rutha i u Angli predajem njemački jezik. Njemački učim od svoje devete godine, ali kad sam ja kretala s učenjem, to je bilo na staromodan način s puno ‘bubanja’ pa puno mojih vršnjaka nije zainteresirao. Voljela bih da ovaj jezik ne prati stereotip da je težak i dosadan pa dajem najbolje od sebe da mojim učenicima bude zanimljivo i da se zaljube u njega kao što sam se i ja. Radim uz moto ‘Übung macht den Meister’ i vjerujem da se u svakom od mojih učenika krije jedan mali Meister kojeg treba otkriti. Uz njemački pričam engleski i turski; engleski ostavljam svojim divnim kolegicama, a za turski se dogovorimo uz rahat lokum i kavu.

Valentina Smolić

prof. engleskog i ruskog

Pozdrav svima, ja sam teacher Valentina! 😊
Moja ljubav prema stranim jezicima razvila se još u osnovnoj školi – tada sam čvrsto odlučila da ću jednoga dana biti nastavnica engleskog. Želja iz djetinjstva mi se ostvarila kada sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisala studij Anglistike te Ruskog jezika i književnosti.

Smatram da učenje stranog jezika pomaže u razvijanju osobe u raznim aspektima te potiče poštovanje prema različitim nacionalnostima i kulturama. Strastveni sam zagovornik učenja, a svoje znanje i vještine želim iskoristiti kako bih učenike ohrabrila i motivirala u procesu učenja engleskog jezika. Volim svoj posao jer mi svaki novi sat s učenicima donosi neke nove izazove, što me potiče da kontinuirano učim i radim na sebi.

Nina Stropnik

prof. francuskog

Bonjour!
U francuski jezik sam se zaljubila u srednjoj školi i jednostavno zaključila da se ostatak života želim baviti njime. Moj je glavni cilj prenijeti tu ljubav prema francuskom jeziku svojim učenicima. Budući da mi je želja učenicima približiti Francusku te francuski jezik i kulturu, najveće mi je zadovoljstvo i uspjeh kada kod njih razvijem ljubav prema onome što predajem. Volim dinamičnost i kreativnost ovog posla, i to što je svaki radni dan drugačiji od prethodnog! Smatram da je najvažnije doći na sat, ali i otići sa sata, s velikim osmijehom!

Renata Roš

asistentica voditeljice

Bonjour!

Ja sam Renata. Nova sam asistentica voditeljice u Angli i stojim na raspolaganju za sva vaša pitanja. Moje dvije velike strasti su jezici i likovna umjetnost, a jezik koji me osvojio je bio francuski. Dogodilo se to u srednjoj školi kad sam francuski dobila kao treći strani jezik i potpuno me oduševio. Kasnije sam na Filozofskom fakultetu upisala studij Francuskog jezika i književnosti te studij Povijesti umjetnosti. Budući da sam studentica, nemam mnogo slobodnog vremena, ali kad imam volim otići na izložbe, pogledati avanturistički film ili pročitati zanimljivu knjigu. Osim u Angli, možete me sresti i u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti gdje ću Vam s veseljem održati stručno vodstvo po izložbi.

Sara Ričko

prof. španjolskog i francuskog

Volim jezike, književnost, povijest i kulturu povezanu uz njih. Velika mi je želja prenijeti znanje koje sam stekla i pokazati kako je stvarno prekrasno učiti i na koji način se znanjem možemo dodatno kulturno obogatiti. Studij Španjolskog i Francuskog jezika i književnosti, omogućio mi je da predajem te romantične jezike koji nam mogu pridonijeti potpuno drugačijem pogledu na svijet. Posebno sam zaljubljena u španjolski, pa potičem sve da nauče barem njegove osnove i upoznaju njegovu kulturu. Španjolski je ostavio veliki trag u svjetskoj povijesti, te je i danas jedan od najvažnijih svjetskih jezika s velikim i značajnim udjelom govornika. Veselim se radu i mogućnosti da na interesantan način proširim znanje i poznavanje jednog od najljepših jezika svijeta.

Maja Mrsin

prof. engleskog i njemačkog

Ja sam profesor engleskog jezika i fonetike te diplomirani anglist. Moje radno iskustvo obuhvaća područja kao što su pismeno prevođenje, simultano i konsekutivno prevođenje, kao i nastavno djelovanje u području jezične edukacije. Također sam imala priliku surađivati s različitim organizacijama i sudjelovati u projektima poput prevođenja za filmski festival, sudjelovanja na konferencijama i prevođenja knjiga i članaka. Smatram da su jezici vrata u potpuno novi svijet bogat različitim iskustvima, kulturama i doživljajima. Join me on this exciting journey.

Leonarda Blašković

prof. Engleskog

U slobodno vrijeme čitam, pišem, bavim se sportom i koristim svaku priliku za odlazak na izlet, koncert, izložbu, festival … ili jednostavno u posjet prijateljima. Uživam u mnogo toga, ali posebno u podučavanju engleskog! Vjerujem da se kroz prizmu stranog jezika može na poseban način učiti o životu i svijetu.

Ljubav prema jezicima gradim još od malih nogu, a u podučavanju sam se pronašla u radu i s djecom i s mladima i s odraslima – svaka dobna skupina profesoru donosi nove izazove i nove čari. Rad u Angli pruža mi priliku da ostvarim svoje krajnje ciljeve – motivirati, ohrabriti i angažirati svoje učenike, kako bi kroz kreativnu, interaktivnu, pristupačnu i individualiziranu nastavu ostvarili svoj puni potencijal.

Lorena Bručić Pavuk

prof. engleskog

Moje ime je Lorena te u Angli predajem engleski jezik. Još od malih nogu zaljubila sam se u jezike, a moja prva ljubav je bio engleski jezik. Smatram da biti nastavnik i predavati učenicima nije samo posao i zanimanje, već je to zvanje koje se mora voljeti. Shvatila sam da želim poučavati druge još u srednjoj školi, a svakim danom sve više i više uživam u tome. Moto koji me vodi kroz poučavanje je citat Alexandre K. Trentford: “The best teachers are those who show you where to look, but do not tell you what to see.” Iako nemam puno slobodnog vremena, volim ga iskoristiti čitanjem knjiga, učenjem novih stvari (kao što kaže poznata izreka, “you can never be overdressed or overeducated” 😉), druženjem s obitelji i prijateljima te gledanjem poneke serije na Netflixu. Budući da sam rođena u navijačkoj obitelji, veliki sam navijač Dinama tako da velik dio svog slobodnog vremena posvećujem svom omiljenom klubu te gledanju njegovih utakmica. 😊

Lucia Grzunov

asistenica voditeljice, prof. engleskog i talijanskog

Ja sam Lucia i nova sam asistentica voditeljice ureda u Angli. Moja ljubav prema jezicima razvila se u djetinjstvu i znanje koje sam stekla u školi odlučila sam produbiti i na fakultetu, gdje sam upisala engleski i talijanski jezik. U slobodno vrijeme volim čitati i putovati, što mi uvijek pruži priliku da naučim nešto novo i upoznam zanimljive osobe. Rado ću vam pomoći i odgovoriti na vaša pitanja, bilo da su na hrvatskom, engleskom ili talijanskom!

Teodora Živković

prof. njemačkog

Njemački je moja velika ljubav koja traje još od djetinjstva kada ju je prepoznala i moja učiteljica njemačkoga. Uvidjevši koliko mi „leži“ i koliko dobro mogu i drugima objasniti što i kako s članovima i padežima, usmjerila me k pomaganju drugim učenicima u razredu da bolje usvoje gradivo. Tada se rodila i ljubav prema podučavanju koja traje do danas.

2010. diplomirala sam njemački i češki na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te od tada kontinuirano održavam tečajeve njemačkog za školske uzraste, ali i za odrasle te za poduzeća. Osim što uživam u predavanju, ja i prevodim kako stručnu literaturu tako i beletrističke naslove. Slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi, čitajući, družeći se, slušajući glazbu te kuhajući.

Karla Vrček

prof. engleskog

Hello everyone! Ja sam teacher Karla. Od malih nogu znala sam da želim biti učiteljica, pa sam završila Učiteljski fakultet s engleskim jezikom.

Moj glavni cilj nastavnog sata je dočekati učenike s osmjehom i učiniti im učenje što zabavnijim! Volim rad s djecom nižih uzrasta jer su iskreni, zaigrani i vrlo znatiželjni. Uvijek su spremni na nove aktivnosti, zadatke i izazove, a moj je zadatak da ih učinim što kreativnijim.

Hello everyone! Ja sam teacher Karla. Od malih nogu znala sam da želim biti učiteljica, pa sam završila Učiteljski fakultet s engleskim jezikom.

Moj glavni cilj nastavnog sata je dočekati učenike s osmjehom i učiniti im učenje što zabavnijim! Volim rad s djecom nižih uzrasta jer su iskreni, zaigrani i vrlo znatiželjni. Uvijek su spremni na nove aktivnosti, zadatke i izazove, a moj je zadatak da ih učinim što kreativnijim.

Martina Pliestić

prof. francuskog i hrvatskog

Još u osnovnoj školi u jedan sam leksikon zapisala da želim postati knjižničarka i profesorica španjolskog jezika. To se nije dogodilo, ali nisam se ni previše udaljila od prvotne ideje. Ciljevi su se ipak promijenili: sada želim govornicima hrvatskog jezika približiti francuski, a ostatku svijeta hrvatski. Kako? Riječ po riječ, knjigu po knjigu.

Ivana Marić

voditeljica Centra

Znanje nekog jezika, kao osnove ljudske komunikacije, zaista otvara sva vrata. Vrata koja vode ne samo u poslovni ili svakodnevni život, ne samo prema poeziji i književnosti, nego i prema ljubavi. I da mogu, znala bih ih sve! Učenje stranog jezika je čaroban proces otkrivanja njegovih tajni i svaka je nova naučena riječ novi ključ u snopu – i kad već ne postoji mogućnost da znam baš SVE jezike, našla sam savršeno mjesto za sebe. U školi, okružena onima koji uče i onima koji podučavaju te fantastične alate komunikacije.

Vedrana Pavlić

prof. engleskog

Od malih nogu obožavam čitati i knjige su nešto bez čega ne mogu zamisliti svoj život. Najveći problem oduvijek mi je bio dočekati da sve one knjige koje sam željela pročitati prevedu na hrvatski. Taj problem sam riješila tako što sam počela učiti engleski jezik koji mi je otvorio vrata jednog sasvim novog svijeta. Moja ljubav prema engleskom nastavila je rasti kroz osnovnu i srednju školu te nisam morala puno razmišljati prilikom odabira fakulteta. Engleski je bio i ostao moj prvi i jedini izbor. Moj prvotni plan bio je baviti se prevođenjem, no na fakultetu sam otkrila da je poučavanje ono što me ispunjava. Želim da i moji učenici osjete tu radost i uzbuđenje koje donosi savladavanje novog jezika te da uz moju pomoć probiju jezične barijere, progovore, pročitaju i prožive nova iskustva upravo zahvaljujući engleskom.

Maja Štrbac

prof. engleskog

Moje ime je Maja i još kao dijete najviše sam se voljela igrati učiteljice, osmišljavati predstave, pisati pjesme i, naravno, pričati na engleskom. Više nisam dijete, ali neke stvari se nikada nisu promijenile. U redu, jedna je – nekadašnja igra postala je moj poziv za koji sam svakim danom sve sigurnija da ga nikada ne bih mijenjala. Moja je učionica energična, puna smijeha i, nerijetko, pjesme jer sam s godinama naučila da je to lijek za svaku bol (čak i onu od neznanja!), a ako vam se moj glas učini poznatim, vjerojatno ste ga već i čuli jer mi je najdraži hobi posuđivanje glasa za reklame i crtiće (ali i dalje više volim pričati o zadaći). Teachers, right? Vidimo se pred pločom!

Anamarija Rancic

Anamarija Rančić

PROF. NJEMAČKOG I ŠVEDSKOG

Dragi moji učenici,
Evo, to sam ja, Anamarija,
Učit ćete sa mnom
To što vas zanima.
Slagat ćemo rečenice,
Cijele riječi i imenice,
Htjet ćete naučiti
Ein i eine koristiti.

Savladat ćemo zajedno sve,
Prve riječi i izraze,
Razgovarat ćete onda bolje i od
Angele Merkelove.
Cilj nam je jezik taj
Hoćeš znati koji?
Eno, okomito ga pročitaj – u ljubičastoj je boji!

Ivanka Jurić

prof. njemačkog

Još sam u prvom razredu gimnazije odlučila biti profesorica, jer sam htjela biti cool kao moja „teacherica“. Međutim, s vremenom su mi se neka druga zanimanja učinila cool, pa sam na kraju upisala arheologiju i germanistiku na FFZG-u. Kad sam u jednoj školi stranih jezika trebala odraditi hospitacije, ponovo mi se vratilo oduševljenje profesorskim zanimanjem i tako je ostalo do danas. U mojem poslu najviše mi se sviđa što sama mogu osmisliti svoju nastavu i što uvijek mogu nešto mijenjati i usavršavati, tako da je nemoguće upasti u monotoniju, dok mi je najveće zadovoljstvo kada kod svojih najmlađih učenika uočim napredak i kako s veseljem sudjeluju u aktivnostima na satu te uz zabavu savladaju i ne baš tako jednostavan strani jezik.

Mateja Matanić

prof. engleskog i francuskog

Od malena me je privlačio nastavnički poziv. Engleski sam vrlo rano zavoljela uz glazbu i filmove pa sam se malo kasnije usmjerila na engleski jezik i nastavu stranog jezika. Jedna divna “teacherica” me je naučila da svatko može savladati strani jezik uz puno motivacije, vjere u sebe i nešto truda. 😉

Engleski je za mene bio i ostao svemir u kojem svi možemo biti povezani, biti dio njega i u njemu; stalno istraživati i neprestano učiti i rasti u vještini i znanju. I da malo prilagodim poznati uzvik kapetana James T.Kirka: “Dođite na engleski and boldly go where you haven’t gone before.. I’ll help you!”

[pods name=”profesor” slug=”ime” field=”ime”]

[pods name=”profesor” slug=”[pods name=”profesor” slug=”biografija” field=”biografija”]” field=”ime”]

test

test

 

[pods name=”profesor” slug=”01″ field=”01″]

Marijana Simundza Golemac - profesori

Marijana Šimundža Golemac

DIREKTORICA

Od samog osnutka Anglin rad podređen je polaznicima jer su oni ishodište svih aktivnosti Škole. Nastoji im se maksimalno ugoditi i prilagoditi u svakom pogledu, od krojenih tečajeva za njihove potrebe, prilagođavanja termina izvođenja nastave koji im najviše odgovaraju, preko individualnih konzultacija i nadoknađivanja propuštenih sati do fleksibilnih uvjeta plaćanja uz palete popusta po raznim osnovama. Oni su naša snaga i razlog zbog kojih želimo uvijek biti bolji.

Još jedna snaga Angle i spiritus movens je Anglin kolektiv. Ovdje možete upoznati neke članove tima koji u Anglu ugrađuju dio sebe i zbog kojih je Angla danas ono što je. Njima dugujem veliku zahvalnost jer bez njih ne bi bilo uspjeha i 25 godina Angle. Da, ove godine slavimo 25 rođendan. Wow… znate ono – since 1996. Svaka od tih 25 godina bila je izazovna ali istovremeno divna, s puno prostora za nova dokazivanja i napredak, mogućnosti za upoznati nove ljude, pomoći onima kojima je naša pomoć trebala i ostvariti nečije snove (bolji posao, studiranje u inozemstvu, razgovor sa zetom Amerikancem :))… I tako već 25 godina, a nadam se još barem toliko. Nadam se da smo stvorili mjesto na kojem se i polaznici i profesori sjećaju ugodno, zadovoljno, produktivno i na koje se s osmjehom vraćaju. Ako je tako – naša misija je uspjela.

Marija Miš - profesori

Marija Miš

PROF. ENGLESKOG I RUSKOG

Hello!

Ja sam teacher Marija i predajem engleski. To je jezik kojeg sam zavoljela još u predškolskim danima, pa je, samim tim, moj cilj prenijeti tu ljubav novim generacijama učenika. Volim svoj posao jer je dinamičan, izazovan i kreativan, a svaki novi radni dan drugačiji je od prethodnog. Uz engleski, aktivno se služim i ruskim jezikom, a slijedeći veliki cilj je njemački (i talijanski, i francuski, i švedski…  ). Uz svoju profesiju, uživam u beskrajnim druženjima s obitelji i prijateljima, putovanjima, dobroj hrani, moru, otoku Rabu i svemu što u sebi sadrži riječ “lunapark”! Vjerujem u učenje kroz zabavu u poticajnom okruženju, pa je Angla pravo mjesto za mene. Vidimo se na satu engleskog!

Lana Tot

mentorica, PROF. ENGLESKOG

Engleski jezik sam počela učiti još u vrtiću i ponosila se kako razumijem (koliko-toliko) crtiće koje sam gledala na Cartoon Network-u. S obzirom na to da sam imala predivnu profesoricu u osnovnoj školi, donijela sam odluku da i ja jednoga dana želim predavati engleski jezik. I evo me danas ovdje. Svaki dan proveden u učionici je drugačiji, veseo, dinamičan, a to je ono što ovaj posao čini posebnim. Vidjeti kako djeca koju podučavam odrastaju s ljubavlju prema jeziku je ono što me najviše veseli! Izreka kaže: Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba!, a ja imam sreću da će moje đačko doba trajati do penzije! 🙂

Kristina Petak

VODITELJICA NASTAVE, PROF. ENGLESKOG I TALIJANSKOG

Kada su me roditelji u drugom razredu osnovne skole pitali želim li na neki sport ili na engleski nisam dugo razmišljala. Upisali su me i već sam prvi sat znala da je biti teacherica nešto sto želim. Gledajući moju teachericu shvatila sam da snovi svake djevojčice da bude glumica, pjevačica ili bilo što treće mogu naći u ovom, jednom, jedinstvenom zanimanju.

Rad s djecom je nešto što mi se kroz petnaestogodinje podučavnje pokazalo kao nešto što me ispunjava – prilika da pozitivno utječem na njih i gledam ih kako se iz godine u godinu razvijaju i postaju zreli članovi društva je neopisiv osjećaj. Ponekad zna biti i teških trenutaka ali činjenica da će netko možda jednog dana napraviti isto što i ja, zbog mene i mog rada, je neopisiv osjećaj.

Kristina Frančić

PROF. TALIJANSKOG

Ljubav prema učenju i podučavanju jezika otkrila sam u kontaktu i komunikaciji s ljudima koji su mi uvijek najveća inspiracija, izazov i poticaj mome radu.  Školovala sam se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje sam studirala i diplomirala talijanski jezik i književnost, te opću lingvistiku. Nastojim svoja stečena znanja, vještine i iskustvo u nastavi, prenijeti polaznicima, te od njih svakodnevno i kontinuirano učiti. Želja mi je polaznicima približiti Italiju, talijanski jezik i kulturu, a najveće mi je zadovoljstvo i uspjeh kada uspijem kod njih razviti ljubav prema onome što i mene inspirira.

Ivana Prevarek

PROF. ENGLESKOG I FRANCUSKOG

Ja sam Ivana i profesor sam engleskog jezika. Nisam mislila da ću jednog dana biti teacher, ali to se promijenilo na fakultetu, zahvaljujući sjajnom mentoru. Sada nema toga što bih radije radila, što bih radije bila.

Svoje učenike zovem ”miceki”, od najmanjih pa do srednjoškolaca. Engleski obožavam i nema boljeg osjećaja nego prenijeti tu ljubav prema jeziku učenicima. Često me pitaju s kim je lakše ili bolje raditi, s mlađim učenicima, srednjoškolcima ili odraslima. Ne mogu se odlučiti, svaki uzrast donosi svoje izazove i nagrade.

Osim engleskog, obožavam knjige i čitati, luda sam za Wonder Woman, Jackom Skellingtonom i zelenom bojom.

Ika Šimundža - profesori

Ika Šimundža

VODITELJICA NASTAVE, PROF. ENGLESKOG

Spoznaja da je nastava stranog jezika izrazito slojevit multidisciplinarni proces te poriv da zavirim u njegovu kompleksnost odvela me je na postdiplomski znanstveni studij iz metodologije nastave stranih jezika. Istraživanja i radovi te magistarski rad iz ovog područja tek su otvorili nove horizonte i pitanja na koja još i danas nastojim pronaći odgovore.

Kao profesorici engleskog jezika vrlo mi je drago što moji odrasli polaznici doživljavaju učenje stranog jezika kao osobni unutarnji izazov te kulturološku i komunikacijsku nadgradnju koja im širi horizonte i čini ih aktivnim pripadnicima međunarodne jezične zajednice. Usvajanje stranog jezika za njih predstavlja korisno i ugodno druženje, aktivnu i poticajnu interakciju u kojoj oni zapažaju, otkrivaju, analiziraju, kreiraju, promišljaju, predlažu i prezentiraju teme, rješavaju probleme, iznose mišljenja i kritičke osvrte, postavljaju pitanja i pronalaze odgovore. Usvojeno znanje i jezične vještine spretno i samopouzdano primjenjuju u svom poslu i raznim životnim situacijama. Kontinuirano razvijaju znatiželju i gotovo ‘ovisnost’ o engleskom jeziku. Motivirani su da ostanu u grupi sve do najvišeg stupnja. Veseli me što im često sat engleskog jezika ‘prebrzo prođe.’ Podučavanje i učenje nekom čudesnom sinergijom stapaju se i postaju hrana za dušu.